четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Видове сим карти и как да си конвертираме размера на сим картата

Различните телефони използват различен размер сим карти, ето списък на най-често използваните подредени в низходящ ред (от по-голяма към по-малка):
  • MiniSIM (2FF)
  • MicroSIM (3FF)
  • NanoSIM (4FF)

Обикновено по-новите телефони изполват по-малък размер сим карта. Следвотелно рано или късно ще се наложи смяна на сим картата, а понякога това е свързано със заплащане на определена такса. Най-добре е да поискате от Вашия мобилен оператор да Ви предостави, но има и друг много лесен начин за конвертиране на размера на сим картата - чрез изрязване на чипа. Ако се изреже по правилния начин няма да се наруши работата на сим картата, тъй като не всички контактни пластини се използват.
За изрязване може да се използва специален перфоратор. Обикновено в магазинчета за продажба на мобилни телефони и аксесоари имат такъв.

За изрязване може да използвате ножица, линия, маркер с тънък връх и следния шаблон благодарение на Christian von der Ropp:

След като си изрежете сим картата до по-малък размер Ви препоръчвам да си купите комплект от адаптери за сим карти за конвертиране до по-голям размер, защото ако Ви се повреди апарата ще може много лесно да използвате стария си телефон.



Няма коментари:

Публикуване на коментар